/ Blog / Διπλωματική: Πόσο χρόνο θα μου πάρει;
Διπλωματική: Πόσο χρόνο θα μου πάρει;

Διπλωματική: Πόσο χρόνο θα μου πάρει;

Μπήκες στο μεταπτυχιακό, πέρασες τα μαθήματα και είσαι μία ανάσα πριν τον τίτλο! Τι έμεινε; Μία διπλωματική! Ξέρεις ήδη ότι η διπλωματική σημαίνει ότι έχεις μία παραπάνω ειδίκευση στο αντικείμενο των σπουδών σου, ακόμη μεγαλύτερη και από αυτή που σου προσφέρει ο μεταπτυχιακός τίτλος. Συνήθως τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, ζητούν ένα 6μηνο φοίτησης για την εκπόνηση διπλωματικής εργασίας. Είναι όμως αυτός ο χρόνος αρκετός; Μήπως είναι λίγος ή μήπως είναι πολύς; 

Πόσο διαρκεί μία διπλωματική;

Η διάρκεια μιας διπλωματικής εργασίας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το Πανεπιστήμιο, αλλά και από χώρα σε χώρα. Ο ίδιος κανόνας ισχύει και για την έκταση της διπλωματικής. Μπορει να είναι από 50 έως και 100 σελίδες, αλλά και από 5.000 έως 10.000 λέξεις. Αυτό φυσικά, είναι κάτι που εξαρτάται όχι μόνο από το Πανεπιστήμιο, αλλά και από το πεδίο σπουδών σου. Επομένως, αν αναρωτιέσαι πόσο χρόνο θέλει μια διπλωματική εργασία, η απάντηση είναι ότι εξαρτάται.

Η διπλωματική, συνοδεύεται απαραίτητα από έρευνα και σκληρή δουλειά. Ανεξάρτητα από το θέμα της διπλωματικής, θα πρέπει να θυμάσαι ότι η εργασία πρέπει να είναι συνοπτική, οργανωμένη και να αντικατοπτρίζει την έρευνα που έχεις κάνει. 

Από τι εξαρτάται ο χρόνος ολοκλήρωσης της διπλωματικής;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό που έχει σημασία είναι η διπλωματική σου να απαντά στα ερευνητικά ερωτήματα που έθεσες στην εισαγωγή. Για να το πετύχεις αυτό, εξυπακούεται ότι θα πρέπει να κάνεις εκτενή έρευνα για το θέμα σου. 

Για να μπορέσεις να υπολογίσεις το χρόνο εκπόνησης της διπλωματικής σου, είναι καθοριστικής σημασίας να λάβεις υπόψη σου όλους τους παράγοντες που έχουν σημασία, όπως:

  • Ο όγκος της έρευνας που απαιτείται για το θέμα που επίλεξες
  • Η συγκέντρωση βιβλιογραφίας
  • Η συλλογή αποτελεσμάτων της έρευνας σου
  • Ο χρόνος που χρειάζεται ο επιβλέπων σου για να μελετήσει την εργασία
  • Η έκταση των διορθώσεων που θα ζητηθεί από τον επιβλέποντα
  • Ο χρόνος που χρειάζεσαι για να κάνεις τις αλλαγές ή τροποποιήσεις

Με βάση τα παραπάνω, είναι σαφές ότι η συγγραφή διπλωματικής εργασίας, απαιτεί χρόνο, συνέπεια και αφοσίωση. Εάν το πρόγραμμα σου, λόγω εργασίας ή οι καθημερινές σου ευθύνες είναι πολλές, τότε ο χρόνος ολοκλήρωσης της διπλωματικής σου μπορεί να πάρει ακόμη περισσότερο χρόνο. 

Αν από την άλλη πλευρά, σκέφτεσαι να κάνεις κάπως βιαστικά τη διπλωματική… μάλλον θα τα βρεις “σκούρα” στο δρόμο για την παράδοση. Ο λόγος είναι απλός: Η διπλωματική εργασία, δεν είναι σαν την πτυχιακή. Όπως σου αναφέραμε στην αρχή, αποτελεί την μεταπτυχιακή σου ειδίκευση, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει ν’ αποτελεί μία πρωτότυπη συνεισφορά στη γνώση στον τομέα που επίλεξες. Επομένως, κανένας καθηγητής δε θα σου επιτρέψει να παραδώσεις κάτι “πρόχειρο”... 


Εάν χρειάζεσαι καθοδήγηση στην εκπόνηση της διπλωματικής σου εργασίας, οι εκπονητές της InstaPen μπορούν να σε βοηθήσουν! Κάνε την παραγγελία σου online και επίλεξε τον κατάλληλο συντάκτη για την εργασία σου!

Είσαι φοιτητής; Κάνε εγγραφή και ανέβασε δωρεάν την εργασία σου.


Έχεις εμπειρία στη συγγραφή ακαδημαϊκών εργασιών; Join us!.