/ Blog / 4 τρόποι για να ελέγξεις το άγχος σου στην εξεταστική
4 τρόποι για να ελέγξεις το άγχος σου στην εξεταστική

4 τρόποι για να ελέγξεις το άγχος σου στην εξεταστική

Έχει φτάσει αυτή η στιγμή του εξαμήνου που πολλοί φοιτητές νιώθουν άγχος και φόβο. Είναι η στιγμή που θα κριθείς για την προσπάθεια σου και θα αξιολογηθείς για το αποτέλεσμα. Και φυσικά… αυτή η στιγμή δεν είναι άλλη, από την εξεταστική περίοδο. Για πολλούς φοιτητές μάλιστα, ίσως είναι αυτή η στιγμή πριν πάρουν στα χέρια τους το πολυπόθητο “χαρτί”, με λίγα λόγια, το ΠΤΥΧΙΟ! Συνεπώς, το άγχος και ο φόβος αυξάνονται και χτυπάει κόκκινο. Αν είσαι από τα άτομα που επηρεάζεται η ψυχική τους υγεία κατά την περίοδο των εξετάσεων, τότε διάβασε τα παρακάτω tips: 

Φρόντισε τον εαυτό σου 

Προσπάθησε να τρως υγιεινά και όσο μπορείς να αθλείσαι. Μη ξεχνάς να συναναστρέφεσαι με τους φίλους και την οικογένεια σου. Τα άτομα που αποτελούν το οικογενειακό ή φιλικό σου περιβάλλον και νιώθεις άνετα μαζί τους, είναι εκείνα που θα σου δώσουν δύναμη και θα σε εμψυχώσουν σε αυτή την δύσκολη περίοδο. 

Διατήρησε την ρουτίνα του ύπνου σου

Αν δεν είσαι από τα άτομα που λειτουργούν καλύτερα τις νυχτερινές ώρες, τότε το να ξενυχτάς για να διαβάσεις μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. 

Κάνε πλάνο για το διάβασμα σου 

Δημιούργησε το δικό σου πλάνο για να διαβάζεις. Δημιούργησε ένα πλάνο με την ύλη και το ωράριο που επιθυμείς και κάνε μικρά διαλείμματα.

Απόφυγε τις αρνητικές σκέψεις

Αντικατέστησε τις αρνητικές σκέψεις με θετικές, όσο μπορείς! Πολλές φορές οι εξετάσεις μπορεί να μας προκαλέσουν άγχος, όμως είναι η ευκαιρία μας να επιβραβευτούμε για τον κόπο μας! 

Αν ακόμα πιστεύεις ότι δυσκολεύεσαι από τις αρνητικές σκέψεις και το άγχος, θα σου προτείναμε να απευθυνθείς σε κάποιον/α επαγγελματία ψυχικής υγείας που μπορεί να σε βοηθήσει. Σε αυτό το άρθρο θα βρεις μερικές πολύτιμες συμβουλές για να διαχειριστείς το άγχος σου στην εξεταστική περίοδο!

Αν πάλι ανήκεις στους τυχερούς, που μπορούν να περάσουν το μάθημα εύκολα με μία απαλλακτική εργασία, τότε το άγχος σου μπορεί να μετριαστεί λιγάκι! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εμπιστευτείς τους εκπονητές της InstaPen! Κάνε την παραγγελία σου στην InstaPen και εμπιστεύσου τους ειδικούς για να περάσεις το μάθημα!

Είσαι φοιτητής; Κάνε εγγραφή και ανέβασε δωρεάν την εργασία σου.


Έχεις εμπειρία στη συγγραφή ακαδημαϊκών εργασιών; Join us!.