/ Blog / Πώς να πετύχεις σε μια συνέντευξη
Πώς να πετύχεις σε μια συνέντευξη

Πώς να πετύχεις σε μια συνέντευξη

Οι συνεντεύξεις για δουλειά μπορεί να μερικές φορές να σε τρομάζουν, όμως στην πραγματικότητα μπορεί να είναι πολύ πιο απλή διαδικασία, απ’ όσο νομίζεις. Το να ανησυχείς για το πώς θα ξεπεράσεις τις δυσκολίες που θα βάλει στο τραπέζι ένας recruiter είναι φυσιολογικό. Υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις ώστε να παραμένεις σε ηρεμία και παράλληλα, να βεβαιωθείς ότι δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου.


Βήμα 1ο: Να έχεις αισιοδοξία 

Καθ' οδόν για μια συνέντευξη, θα σε παροτρύναμε να είσαι συγκρατημένος/η καθώς εισέρχεσαι στο χώρο. Φαντάσου ότι πρωταγωνιστείς σε μία παράσταση και θέλει να προσφέρεις ένα θέαμα που θα τους εντυπωσιάσει όλους στην αίθουσα. Το να διατηρήσεις την αισιοδοξία σου, μπορεί πραγματικά να σε βοηθήσει να δώσεις μια καλή πρώτη εντύπωση. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, μπορείς να ακούσεις μουσική που σου φτιάχνει τη διάθεση ή ακόμη και να διαβάσεις ένα αγαπημένο σου βιβλίο. 


Βήμα 2ο: Γίνε ο καλύτερος εαυτός σου 

Το να είσαι ο καλύτερος εαυτός σου περιλαμβάνει τόσο στην εμφάνιση όσο και το πνεύμα. Απώθησε τις ανησυχίες της απόρριψης ή της μη λήψης της θέσης. Δεν πειράζει ό,τι και αν γίνει, απλά δώσε του τον καλύτερό σου εαυτό. Μια άλλη συμβουλή είναι να ρίξεις μια ματιά στον ενδυματολογικό κώδικα της εταιρείας. Αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εταιρική κουλτούρα και τον κλάδο στον οποίο βρίσκεται η εταιρεία. 


Βήμα 3ο: Εξάσκηση, εξάσκηση και εξάσκηση! 

Το επόμενο είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι της συνέντευξης. Ανησυχίες του τύπου “τι θα πω αν με ρωτήσουν…;” είναι πολύ συχνές σε όλους μας. Απαντήσεις με κάθε ειλικρίνεια, είναι η σωστή απάντηση. Και φυσικά, αυτό απαιτεί ουσιαστική εξάσκηση. Αδράξτε την ευκαιρία να προετοιμαστείς για συνεντεύξεις, ακόμα κι αν δεν ψάχνεις σοβαρά για δουλειά. Εντόπισε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σου και να συνειδητοποιήσετε ποιους τομείς πρέπει να βελτιωθείς. 


Φυσικά, μη ξεχνάς ότι για να έρθει μία συνέντευξη, χρειαζόμαστε ένα καλό βιογραφικό σημείωμα να μας αντιπροσωπεύσει.. αν δεν το έχεις ήδη ή αν θέλεις να το βελτώσεις, δεν έχεις παρά να τη ζητήσεις τη βοήθεια των συμβούλων της Instapen εδώ!


Ελπίζουμε οι συμβουλές μας να σου φανούν χρήσιμες!

Είσαι φοιτητής; Κάνε εγγραφή και ανέβασε δωρεάν την εργασία σου.


Έχεις εμπειρία στη συγγραφή ακαδημαϊκών εργασιών; Join us!.