/ Blog / Νέα Χρονιά: Συμβουλές για αυτό θα ακολουθήσει
Νέα Χρονιά: Συμβουλές για αυτό θα ακολουθήσει

Νέα Χρονιά: Συμβουλές για αυτό θα ακολουθήσει

Το χειμερινό εξάμηνο μπορεί να μην ολοκληρώθηκε επίσημα, αλλά μεταξύ μας τι έμεινε; Μια εξεταστική στις αρχές του χρόνου. Ειδικά αν είσαι στο πρώτο έτος, ξέρουμε ότι όσο θετική ενέργεια και αν διαθέτει, οι τελευταίοι μήνες ήταν λίγακι εξαντλητικοί. Δεκέμβριος τώρα και οι χειμερινές διακοπές πλησιάζουν, τις περιμένεις με ενθουσιασμό, αλλά είναι πιθανό να ανησυχείς λίγο και γι’ αυτά που θα ακολουθήσουν Αυτό το διάλειμμα θα σου δώσει τον απαραίτητο χρόνο για να προετοιμαστείς για τη νέα περίοδο και να κάνεις τα σχέδια σου για τη νέα χρονιά! Εμείς θα σου προτείνουμε μερικούς τρόπους, για να επικεντρωθείς σε αυτό το διάλειμμα και ελπίζουμε να σε βοηθήσουν πραγματικά! 


Πραγματικά κάνε ένα διάλειμμα… 

Όλη η ουσία του διαλείμματος είναι να πάρουμε μια ανάσα μακριά από τις ευθύνες μας. Απόλαυσε το να μην έχεις πρόγραμμα! Φρόντισε να χαρείς τις γιορτές και τις χειμωνιάτικες μέρες. Αφιέρωσε χρόνο σε πράγματα που σε ευχαριστούν, σε ενδιαφέροντα που έχεις όπως η γυμναστική, το τρέξιμο, ακόμη και ο ύπνος! Το να μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου λίγη ανάπαυση, θα επιτρέψει την ενέργεια σου και θα σου δώσει νέα κίνητρα. 


Θέσε στόχους και προετοιμάσου ψυχολογικά 

Πριν μπεις στο νέο έτος ή στο νέο εξάμηνο, πρέπει να προετοιμάζεις τον εαυτό σου για το τι πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια. Συνειδητοποιείς ότι οι εξετάσεις πλησιάζουν και τα νέα μαθήματα έρχονται να σου χτυπήσουν την πόρτα. Η επισήμανση κάποιων απλών και εφικτών στόχων μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση δομής για την είσοδο σου στο 2023. Αυτοί οι στόχοι δεν χρειάζεται να είναι μακροπρόθεσμοι ή δραστικοί, αρκεί είναι τόσο όσο… "Θα βγαίνω μια βόλτα μια φορά την εβδομάδα" ή “Θα διαβάζω ένα κεφάλαιο την ημέρα”, είναι μερικοί εφικτοί στόχοι για αρχή. 


Διατηρώ την ενέργεια σου

Όσο σημαντικό είναι να μπορείς να κάνεις ένα διάλειμμα και να μην κάνεις τίποτα, άλλο τόσο σημαντικό είναι και να μη χάνεις τη δυναμική που κράτησες όλο το εξάμηνο. Θα είναι πιο δύσκολο να επιστρέψεις στους ρυθμούς των μαθημάτων και ιδιαίτερα της εξεταστικής, αν δεν κάνεις τίποτα απολύτως τίποτα για τρεις εβδομάδες. Το να βρούμε αυτήν την ισορροπία στο διάλειμμά μας με τη διασκέδαση και τη χαλάρωση, ενώ αφιερώνουμε λίγο χρόνο για να εξετάσουμε τη δουλειά που έχουμε να κάνουμε, είναι το κλειδί για να τα πάμε καλά στο νέο εξάμηνο. 


Κάθε φοιτητής, είτε βρίσκεται στο πρώτο έτος, είτε στο τελευταίο, γνωρίζει ότι οι τελευταίες εβδομάδες αυτού του έτους μπορεί να είναι μια σημαντική στιγμή για να χαλαρώσει και να προετοιμαστεί σωματικά και ψυχικά για ό,τι ακολουθεί από του χρόνου. Ευχόμαστε λοιπόν να κάνετε ένα πλήρες διάλειμμα, να απολαύσετε δημιουργικό χρόνο, διατηρώντας ένα σταθερό πρόγραμμα μελέτης και φυσικά, να έχετε μία ευτυχισμένη νέα χρονιά!

Είσαι φοιτητής; Κάνε εγγραφή και ανέβασε δωρεάν την εργασία σου.


Έχεις εμπειρία στη συγγραφή ακαδημαϊκών εργασιών; Join us!.