/ Blog / Πώς να κάνεις Χριστούγεννα με φοιτητικό προϋπολογισμό
Πώς να κάνεις Χριστούγεννα με φοιτητικό προϋπολογισμό

Πώς να κάνεις Χριστούγεννα με φοιτητικό προϋπολογισμό

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών! Σε οποιοδήποτε κατάστημα και να μπεις, θα ακούσεις όλα τα γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Είτε είσαι από εκείνους που λατρεύουν τα Χριστούγεννα, είτε από εκείνους που δεν τα συμπαθούν και πολύ, δε θα το αποφύγεις, οπότε ας βρούμε τρόπους να τα απολαύσεις. Κάθε μπιχλιμπίδι που συναντάς είναι εκεί να σου υπενθυμίζει ότι “είναι η εποχή που πρέπει να είναι χαρούμενος/η”, να φροντίσεις τον εαυτό σου, αλλα και την οικογένειά και τους φίλους σου, με μια ευχάριστη γιορτινή ατμόσφαιρα. Ωστόσο, ο συνδυασμός των καλών διακοπών και των φοιτητικών μισθών μερικής απασχόλησης μπορεί να προκαλέσει όλεθρο στον τραπεζικό σου λογαριασμό. Ή μήπως όχι; Διάβασε μερικές συμβουλές για το πώς να απολαύσεις αυτά τα Χριστούγεννα με φοιτητικό προϋπολογισμό και να είναι όλοι ευχαριστημένοι. 


Σχεδίασε τα δώρα σου και τα οικονομικά σου 

Καλύτερη τακτική; Ξεκίνα να σκέφτεσαι τα δώρα σου από νωρίς. Αν και μπορεί ακόμα να μην αισθάνεσαι ότι πλησιάζουν Χριστούγεννα, οι αγορές για δώρα είναι ακριβώς σαν να προγραμματίζεις οποιοδήποτε άλλο μεγάλο έξοδο. Υπολόγισε πόσο θα είναι το εισόδημά σου αυτόν και τον επόμενο μήνα και αφαίρεσε τα μηνιαία και καθημερινά σου έξοδα, ώστε να έχεις και έχεις μια ξεκάθαρη άποψη για το πόσα μπορείς να αντέξεις οικονομικά. Μην φοβάσαι να δώσεις προτεραιότητα σε ό,τι είναι πιο σημαντικό για εσένα, για παράδειγμα τα δώρα για την οικογένεια. Ξεκίνα σχεδιάζοντας τα μεγαλύτερα και πιο ακριβά δώρα για μέλη της οικογένειας και στενούς φίλους. Μια καλή προσέγγιση είναι να τα απλώσεις όσο περισσότερο μπορείς στις επόμενες εβδομάδες, για να μη σου πέσουν όλα μαζί. 


Δημιουργικές γεύσεις σε συσκευασία δώρου

Το υπέροχο φαγητό κάνει τα Χριστούγεννα πολύ καλύτερα! Δοκίμασε να φτιάξεις δίπλες, κουραμπιέδες και μελομακάρονα. Συσκεύασε τα σε ωραία κουτιά και ορίστε μερικά τέλεια μικρά δώρα για την οικογένεια και τους φίλους σου. Αν θεωρείς τον εαυτό σου δημιουργικό, δοκίμασε τις δυνάμεις σου για να φτιάξεις μοναδικά χριστουγεννιάτικα δώρα και διακοσμητικά. 


Απόλαυσε τη χριστουγεννιάτικη στιγμή

Οι εμπειρίες μερικές φορές να περισσότερο πολύτιμες από τα υλικά αγαθά. Μπορούν να πάρουν μια ξεχωριστή θέση στο μυαλό και την καρδιά μας και να γίνουν μια από τις πιο όμορφες αναμνήσεις που έχουμε. Η πανεπιστημιακή ζωή δημιουργεί αναμνήσεις και τα Χριστούγεννα δεν χρειάζεται να είναι διαφορετικά. Αντί να αγοράζεις μικρά και χαριτωμένα δώρα για τους φίλους σου, οργάνωσε ένα δείπνο ή μια συνάντηση πριν φύγουν όλοι για διακοπές. Μοιραστείτε χρόνο, τραβήξτε φωτογραφίες, παίξτε επιτραπέζια, παρακολουθήστε χριστουγεννιάτικες ταινίες ή οτιδήποτε άλλο σας αρέσει. Φρόντισε να αφορά τους πιο κοντινούς σου ανθρώπους, εκείνους με τους οποίους θα ήθελες να περάσεις περισσότερο χρόνο μαζί τους.


Είτε γιορτάζεις τα Χριστούγεννα είτε όχι, ελπίζουμε οι γιορτές να είναι γεμάτες χαρά για εσάς φέτος! 🙂

Είσαι φοιτητής; Κάνε εγγραφή και ανέβασε δωρεάν την εργασία σου.


Έχεις εμπειρία στη συγγραφή ακαδημαϊκών εργασιών; Join us!.