/ Blog / Πρότυπο βιογραφικό (Europass) - Τι είναι και πού χρησιμεύει
Πρότυπο βιογραφικό (Europass) - Τι είναι και πού χρησιμεύει

Πρότυπο βιογραφικό (Europass) - Τι είναι και πού χρησιμεύει

Αν έχεις αναζητήσει εργασία στο εξωτερικό ή σε κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα οπουδήποτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε μάλλον έχεις ακούσει, ότι για να υποβάλεις αίτηση, χρειάζεσαι το πρότυπο βιογραφικό Europass. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθεις τι είναι το Europass και σε ποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να το έχεις στη διάθεση σου!

Τι είναι το Europass; 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να προωθήσει έναν ενιαίο τύπο βιογραφικού, για όλα τα κράτη - μέλη της, ώστε να γίνει ευκολότερη η διαδικασία πρόσληψης ενός υποψήφιου.

Πιο συγκεκριμένα, πολλές χώρες έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις όσον αφορά τη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος, με αποτέλεσμα κάποιος που αναζητά εργασία στο εξωτερικό, να αναγκάζεται να κάνει συνεχώς τροποποιήσεις. Το βιογραφικό Europass ή αλλιώς, Ευρωπαϊκό Βιογραφικό, ήρθε για να δώσει λύση σε αυτά τα προβλήματα. Είναι διαθέσιμο να συνταχθεί σε 29 διαφορετικές γλώσσες, ενώ παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί, να προχωρήσει στη σύνταξη και μιας δομημένης και επαγγελματικής συνοδευτικής επιστολής.

Το βιογραφικό Europass ζητείται συχνά από πολλά προγράμματα εκπαίδευσης ή κατάρτισης, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Οπότε, εάν ενδιαφέρεσαι για μια θέση εργασίας ή ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα οπουδήποτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι σημαντικό να παρουσιάσεις τις δεξιότητες και τα προσόντα σου με κατανοητό τρόπο και στα πρότυπα του φορέα που απευθύνεσαι.

Σε τι εταιρείες στέλνω ένα βιογραφικό Europass; 

Όταν απευθύνεσαι σε μία πολυεθνική εταιρεία, το βιογραφικό Europass είναι σίγουρα η πιο κατάλληλη επιλογή. Αν πάλι πρόκειται για μία μεσαία ή μεγάλη επιχείρηση, τότε είναι πολύ πιθανό να συμπληρώσεις κάποια online πρότυπη φόρμα βιογραφικού στην ιστοσελίδα της. Από την άλλη, οι μικρότερες εταιρείες, συνήθως, δεν έχουν τέτοιου είδους απαιτήσεις. Μπορείς να στείλεις το βιογραφικό σου, όπως ακριβώς το έχεις σχεδιάσει.

Πώς φτιάχνω ένα βιογραφικό Europass;

Μπορείς να σχεδιάσεις το βιογραφικό σου με το πρότυπο Europass, με βάση τις οδηγίες που θα βρεις στην επίσημη ιστοσελίδα του φορέα. Με το βιογραφικό Europass μπορείς να παρουσιάσεις με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο την επαγγελματική σου εμπειρία και εκπαίδευση, αλλά και να παραθέσεις μία λίστα με τις δεξιότητες σου. Το Europass σου παρέχει αναλυτικές οδηγίες σχετικά με το τι θα πρέπει να συμπεριλάβεις σε κάθε ενότητα. 

Αν νομίζεις ότι χρειάζεσαι βοήθεια στη σύνταξη του πρότυπου βιογραφικού Europass ή κάθε άλλους είδους μορφή βιογραφικού σημειώματος, η InstaPen είναι πάντα δίπλα σου για να δίνει τη λύση! Κάνε την παραγγελία σου online στην πλατφόρμα μας και επίλεξε τον ιδανικό συντάκτη βιογραφικού σημειώματος, σύμφωνα με τις ανάγκες σου!

Είσαι φοιτητής; Κάνε εγγραφή και ανέβασε δωρεάν την εργασία σου.


Έχεις εμπειρία στη συγγραφή ακαδημαϊκών εργασιών; Join us!.