/ Blog / 3+1 Tips για να πετύχεις καλύτερα αποτελέσματα στην εξεταστική
3+1 Tips για να πετύχεις καλύτερα αποτελέσματα στην εξεταστική

3+1 Tips για να πετύχεις καλύτερα αποτελέσματα στην εξεταστική

Ήρθε πάλι, η στιγμή της εξεταστικής. Όπως κάθε εξάμηνο, έχεις φορτίσει μπαταρίες από βόλτες, διακοπές και φίλους και είσαι έτοιμος/η να ξεκινήσεις το πολυπόθητο διάβασμα. Όσο ετοιμάζεσαι ψυχολογικά και σωματικά για την εξεταστέα ύλη που σε περιμένει, εμείς σου έχουμε ετοιμάσει μερικά tips για να πετύχεις τα καλύτερα αποτελέσματα στην εξεταστική. Γιατί μη ξεχνάς, ότι δε μπορείς να λες κάθε φορά “θέλω ένα 5, να περάσω”… σε κάποια μαθήματα, μπορείς και καλύτερα! Άκου, λοιπόν: 

1. Μοίρασε το χρόνο.

Είναι αυτονόητο ότι στην εξεταστική χρειάζεσαι σωστό και καλό προγραμματισμό. Και δεν εννοούμε τη σειρά που θα μελετήσεις τα μαθήματα και πως θα καταφέρεις να συγκεντρωθείς, αυτά στα έχουμε πει αναλυτικά εδώ. Αναφερόμαστε σ’ εκείνα τα ξενύχτια δίχως αύριο, που έχουν σαν αποτέλεσμα να ξυπνάς κατά τις 15:00… Πριν την εξεταστική λοιπόν, βάλε ένα πρόγραμμα μελέτης και φρόντισε να κερδίζεις και ν’ απολαμβάνεις την ημέρα σου, εξίσου με το χρόνο που αφιερώνεις στο διάβασμα. Μόλις δύσει ο ήλιος, μπορείς να πας μία βόλτα ή να αράξεις σπίτι για να ξεκουραστείς, αλλά με μέτρο, γιατί η κούραση θα φανεί την επόμενη μέρα.

2. Σωστή διατροφή.

Η διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο στην λειτουργία του εγκεφάλου μας. Πόσο μάλλον, όταν στρεσάρεις διαρκώς το μυαλό σου από την πίεση του διαβάσματος. Η καλή διατροφή θα σε βοηθήσει ν’ απομνημονεύσεις ευκολότερα την εξεταστέα ύλη, αλλά και να έχεις περισσότερη ενέργεια. Η εξεταστική δεν είναι η καλύτερη περίοδος για δίαιτες. Δοκίμασε άφοβα γλυκά και φρούτα και φυσικά, φρόντισε να κάνεις πλήρη γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

3. Συχνά διαλείμματα.

Ποιος είπε ότι μπορείς παραμείνεις συγκεντρωμένος χωρίς διάλειμμα; Το διάλειμμα είναι απαραίτητο συστατικό για να μπορέσεις να βγάλεις την ύλη και να μη χάσεις την όρεξη σου για διάβασμα. Ιδανικά κάνε ένα διάλειμμα για μισή ώρα κάθε 2 ώρες διαβάσματος. Σε αυτό το χρόνο, μπορείς να πας μία βόλτα, να περπατήσεις ή να πιείς ένα γρήγορο καφέ με φίλους. Αν πάλι είσαι πιο πολύ τύπος του σπιτιού, μπορείς να περάσεις το χρόνο σου με κάποια δραστηριότητα ή ακόμη και να δεις ένα επεισόδιο από την αγαπημένη σου σειρά στο Netflix (προσοχή όμως, μην κολλήσεις!). 

3+1. Επανάληψη, Επανάληψη & Επανάληψη.

Οι συχνές επαναλήψεις κάνουν το διάβασμα σου περισσότερο αποτελεσματικό. Ολοκλήρωσε το διάβασμα ενός κεφαλαίου της εξεταστέας ύλης, χαλάρωσε, φτιάξε ένα ρόφημα της αρεσκείας σου και στο τέλος της ημέρας, αφιέρωσε 1-2 ώρες για να κάνεις επανάληψη. Σου προτείνουμε πριν δώσεις το μάθημα να έχει κάνει τουλάχιστον δύο φορές επανάληψη όλη την ύλη, για να πετύχεις όχι μόνο “να περάσεις το μάθημα”, αλλά και έναν καλύτερο βαθμό. 

Αν πάλι το μάθημα που εξετάζεσαι σου δίνει τη δυνατότητα να το περάσεις εύκολα και απλά με την παράδοση απαλλακτικής εργασίας, σου έχουμε τη λύση! Κάνε την παραγγελία σου στην Instapen και εμπιστεύσου τους ειδικούς για να περάσεις το μάθημα και με καλό βαθμό!

Είσαι φοιτητής; Κάνε εγγραφή και ανέβασε δωρεάν την εργασία σου.


Έχεις εμπειρία στη συγγραφή ακαδημαϊκών εργασιών; Join us!.