/ Blog / Πώς να χρησιμοποιήσεις αποτελεσματικά το LinkedIn
Πώς να χρησιμοποιήσεις αποτελεσματικά το LinkedIn

Πώς να χρησιμοποιήσεις αποτελεσματικά το LinkedIn

Αυτή τη φορά επιλέξαμε να μοιραστούμε μαζί σου μερικές συμβουλές για το Linkedin, ώστε να ενισχύσεις την παρουσία σου στην πλατφόρμα, όσο αναζητάς εργασία στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Το Linkedin αριθμεί περισσότερους από εκατομμύρια ενεργούς χρήστες παγκοσμίως, προσφέροντας εξαιρετικά πολλές επιλογές για τους επαγγελματίες. Το Linkedin ως ένα ακόμη social network θέλει συγκεκριμένο τρόπο για να είναι αποδοτικό. Έτσι, αν κάποια στιγμή έφτιαξες απλά ένα προφίλ για να υπάρχει, αυτό ίσως δεν είναι αρκετό. Θα πρέπει να είσαι ενεργός στο περιεχόμενο, όπως ακριβώς κάνεις με κάθε άλλο social που χρησιμοποιείς! Διάβασε πώς:

1. Συμπλήρωσε πλήρως το Linkedin προφίλ σου

Η φωτογραφία προφίλ είναι μια ενέργεια που δε θα πρέπει να παραλείψεις. Ακόμη και αν σε ένα ψηφιακό ή έντυπο CV μπορείς να την παραλείψεις, στον κόσμο του Linkedin δεν ισχύουν οι ίδιοι κανόνες. Μη ξεχνάς ότι είναι η πρώτη εικόνα που βλέπει κάποιος για εσένα, επομένως η “βιτρίνα” του επαγγελματικού σου προφίλ είναι σημαντική. Φρόντισε να προσθέσεις μία φωτογραφία που τραβήχτηκε από επαγγελματία φωτογράφο, η οποία εστιάζει στο πρόσωπο και θα ξεκινάει απ’ το στήθος. 

2. Συμπλήρωσε το About Section

Σε αυτή την ενότητα, μπορεί να περιγράψεις συνοπτικά τον εαυτό σου και τα δυνατά σου σημεία. Για παράδειγμα, μπορείς να αναφέρεις την επαγγελματική εμπειρία, το αντικείμενο των σπουδών ή τα ενδιαφέροντα σου, σαν μία μικρή περίληψη για εσένα. 

3. Κατέγραψε την επαγγελματική σου σταδιοδρομία 

Σε αυτή την ενότητα θα πρέπει να είσαι αρκετά αναλυτικός. Δήλωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για κάθε θέση που κατείχες στο παρελθόν, όπως θέση εργασίας, ημερομηνίες, καθήκοντα και την εταιρεία που εργάστηκες. 

4. Κατέγραψε την εκπαίδευση σου.

Όμοια με την επαγγελματική εμπειρία, σε αυτή την ενότητα θα πρέπει να είσαι αναλυτικός ως προς την εκπαίδευση σου. Επομένως, συμπλήρωσε όλες τις ζητούμενες πληροφορίες όπως το Πανεπιστήμιο, το πρόγραμμα σπουδών, έτη φοίτησης, αλλά ακόμη και τον τίτλο διπλωματικής εργασίας αν πιστεύεις ότι σχετίζεται με το πεδίο που αναζητείς εργασία. 

5. Προσέθεσε πιστοποιήσεις

Το Linkedin σου δίνει τη δυνατότητα να προσθέσεις τις πιστοποιήσεις ή τις εργασίες σου, επιτεύγματα, αλλά και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά. 

6. Ανακάλυψε ευκαιρίες εκπαίδευσης (Linkedin learning)

Το Linkedin learning είναι μια δυναμικά αναπτυσσόμενη πλατφόρμα, στην οποία μπορείς να παρακολουθήσεις courses και video, αλλά και να λάβεις εκπαιδευτικό υλικό για πραγματικά χιλιάδες διαφορετικούς κλάδους εργασίας και σπουδών. Σου προτείνουμε να εξερευνήσεις σε βάθος τις ευκαιρίες που σου παρέχει, σε hard και soft skills πάνω σε business, τεχνολογία και creative περιεχόμενο.

Μη ξεχνάς ότι η InstaPen μπορεί να σε βοηθήσει στη δημιουργία ενός ελκυστικού επαγγελματικού Linkedin προφίλ, αναλαμβάνοντας τη διεκπεραίωση όλων των ενεργειών που σου περιγράψαμε. Συμπλήρωσε τη φόρμα παραγγελίας και επίλεξε εσύ τον κατάλληλο σύμβουλο για ‘σενα!

Είσαι φοιτητής; Κάνε εγγραφή και ανέβασε δωρεάν την εργασία σου.


Έχεις εμπειρία στη συγγραφή ακαδημαϊκών εργασιών; Join us!.