/ Blog / Ενοικίαση φοιτητικού σπιτιού
Ενοικίαση φοιτητικού σπιτιού

Ενοικίαση φοιτητικού σπιτιού

Ενοικίαση Φοιτητικού σπιτιού

 

Ψάχνεις να ενοικιάσεις το πρώτο σου φοιτητικό σπίτι; Σου φαίνονται βουνό τα διαδικαστικά και η έρευνα; Δεν την παλεύεις να τρέχεις, να ρωτάς ειδικούς και μη, παλιούς και νέους φοιτητές στη σχολή ; Νιώθεις ότι πνίγεσαι και δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις και που να τελειώσεις;

Dont worry!! 

Στην www.instapen.gr  φροντίζουμε για σένα πριν από σένα! Ετοιμάσαμε ένα άρθρο που αφορά στην εύρεση σπιτιού, την διαμονή, τα μισθώματα, τα συμβόλαια και τους όρους αυτών, αλλά και σημαντικές λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζεις ως φοιτητής.


Τι πρέπει να γνωρίζουν & να προσέξουν οι φοιτητές 

  • Πού θα ψάξω?                                                                                                          

         Οι ειδικοί πίνακες ανακοινώσεων της σχολής σου, οι ιστοσελίδες ,τα μεσιτικά γραφεία, τα τοπικά site και εφημερίδες με αντίστοιχες αγγελίες, η καθημερινή      βόλτα στην πόλη αποτελούν τους αποτελεσματικότερους τρόπους εύρεσης κατοικίας.

  •        Το σημαντικότερο όλων, είναι η τοποθεσία του σπιτιού.                                                                                                                                             Τσεκάρουμε την γειτονιά και τον βαθμό ευκολίας στην πρόσβαση των Μ.Μ.Μ. Ποια είναι η απόσταση από τη σχολή σου; Υπάρχουν μέσα που σε        εξυπηρετούν; Πόσο τακτική είναι η αστική συγκοινωνία; Υπάρχουν κοντά supermarket, περίπτερα, φαρμακεία; Θα πρέπει να κάνεις μια καλή έρευνα,  προκειμένου να ενημερωθείς για όλες τις δυνατότητες μεταφοράς προς και από την σχολή σου, τον χρόνο που απαιτείται και τις εναλλακτικές που έχεις σε περίπτωση απεργιών. Καλά και τα app για delivery αλλά θα υπάρξουν φορές που θα χρειαστείς άμεσα κάτι και θα πρέπει να έχεις την δυνατότητα να  «πεταχτείς super» για να πάρεις τα απαραίτητα. 
  •      Πριν προβούμε στο «κλείσιμο» του σπιτιού και υπογράψουμε το σχετικό συμφωνητικό θα πρέπει να ελέγξουμε διεξοδικά το σπίτι(εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους)  για να διαπιστώσουμε τυχόν βλάβες και να τις επισημάνουμε στον ιδιοκτήτη ώστε να τις διορθώσει. Ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να  κάνει τις απαραίτητες αλλαγές – διορθώσεις και να  παραδώσει στον ενοικιαστή την κατοικία κατάλληλη για τη χρήση που συμφωνήθηκε.   
  •       Δεν αποδεχόμαστε και δεν υπογράφουμε όρους που δεν κατανοούμε ή με τους οποίους δε συμφωνούμε απόλυτα. Προσέχουμε καθώς σε πολλά συμβόλαια ενοικίασης περιέχονται όροι δυσμενείς για τους ενοικιαστές. Ο φοιτητής είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει το ενοίκιο,  την ημερομηνία που έχει  συμφωνήσει με τον ιδιοκτήτη. Η καταβολή της εγγύησης δεν αποτελεί υποχρέωση του ενοικιαστή που πηγάζει από το νόμο αλλά έχει επικρατήσει ως μισθωτική συνήθεια.
  •     Να θυμάσαι  :Στις μισθώσεις κατοικιών το ύψος του μισθώματος διαμορφώνεται ελεύθερα και δεσμεύει και τις δύο πλευρές.
  •      Εάν απευθυνθούμε σε μεσιτικό γραφείο τσεκάρουμε πρωτίστως, ότι αυτό είναι νόμιμο. Ρωτάμε από την αρχή ποια είναι η αμοιβή του μεσίτη και την καταβάλουμε  μόνο αν ενοικιάσουμε το σπίτι που μας πρότεινε. Επομένως, πληρώνουμε αφού υπογράψουμε το συμβόλαιο με τον ιδιοκτήτη. 
  •      Tip 1! Πριν υπογράψουμε συμβόλαιο, φροντίζουμε να ενημερωθούμε για όλα τα έξοδα που θα επιβαρύνουν το σπίτι εκτός του ενοικίου, όπως  κοινόχρηστα, τους λογαριασμοί κτλ.
  •    Τip 2 ! Τα σπίτια τα επισκεπτόμαστε και τα ελέγχουμε, ημέρα ώστε να διαπιστώσουμε πιο εύκολα τυχόν βλάβες ή επισκευές που χρήζουν διόρθωση. 

  •       Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το περιβάλλον του σπιτιού μας. Ο κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του προτιμήσεις και ιδιαιτερότητες και διαμορφώνει ανάλογα τον χώρο του. Το να νιώθουμε, άνετα, όμορφα, ζεστά και κυρίως να μπορούμε να είμαστε ο εαυτός μας, αποτελεί πρωταρχική ανάγκη και ο χώρος μας πρέπει να πληροί αυτές τις προϋποθέσεις. Το σημείο που θα τοποθετήσουμε το γραφείο μας, χρήζει και αυτό ιδιαίτερης προσοχής, καθώς το φυσικό φως είναι σημαντικό για την μελέτη μας, το διάβασμα, την προετοιμασία και την εκπόνηση φοιτητικών εργασιών. Αν τα βρεις όμως σκούρα και χρειαστείς βοήθεια με την εργασία σου, να ξέρεις   ότι οι πιο έμπειροι και καταρτισμένοι εκπονητές της www.instapen.gr , βρίσκονται ένα κλικ μακριά σου. Μπορείς να πάρεις προσφορά 24 ώρες το 24ωρο και τις 7 ημέρες. Μην διστάσεις να ζητήσεις την βοήθειά τους.                                                                        https://www.instapen.gr/new_order


 

Είσαι φοιτητής; Κάνε εγγραφή και ανέβασε δωρεάν την εργασία σου.


Έχεις εμπειρία στη συγγραφή ακαδημαϊκών εργασιών; Join us!.